Posázavské tlapkování 2014

Posted by on 7.6.2014

O dnešním velmi teplém dni jsme se s páníčky zúčastnili (nejen) „rodinného“ setkání a to 1. ročníku Posázavského tlapkování organizovaném chovatelskou stanicí Trikolore Fortuna. Srazík se konal v obci Hvězdonice a potkali jsme se zde opět s našimi známými (psími i člověčími) a i s několika neznámými, které jsme velmi rádi poznali. Za „rodinné“ čtyřtlapkovníky se z berňáků zúčastnili Cargo a Dráček, Babettka a Desree, Beatka, Damon Hill a já, účastnili se i holky stafordky s pudlicí, jorkšírek Maxík a pro nás neznámá bullholčina Cora (Julinka).
Na trase jsme se zastavili v lokalitě Hradiště u kostela sv. Klimenta, kde si panička vevnitř vyslechla povídání o historii kostela a také se byla podívat v tamní zvonici, odkud byl hezký výhled do okolí a také zde byly cca 500 let staré zvony s krásným zvonivým zvukem (ty jsem venku slyšela i já). Pak jsme dorazili k občerstvovací stanici Na Statku, kde jsme se příjemně zchladili v tamním zastřešeném a zastíněném sezení a páníčkové si zde dali něco k obědu (bohužel nutno říct, že čekání zde na objednané jídlo dosti vázlo, ba jsme měli spíše pocit, že se na nás pomalu zcela zapomnělo, ale nakonec jsme se dočkali, ač jsme se zde dost zdrželi). Poté následovala pro mne teda premiéra ve formě překročení Sázavy pomocí přívozu. Panička nejprve myslela, že dostat mne  na lodičku bude problém, přičemž byla mile překvapena tím, že jsem na její palubu zahučela co by dup bez jakýchkoliv protestů a dá se říct, že se mi převoz přívozem i líbil. 🙂

Na druhé straně řeky následovala další možnost občerstvení pro páníčky, které dost z nich nevyužilo, a šli radši s námi hafany smočit nás do vody. Tam to bylo fajn a tímto se omlouvám bullholčině Corince (Julče), s kterou jsem si v té vodě chtěla hrát, jelikož ona v ní pěkně pobíhala a mne to tak zaujalo, že jsem ji začala vyzývat ke hře (ale takovým způsobem, že to vypadalo, že se mi ona nějak nelíbí, ale přitom jsem proti ní nic neměla).
Poté jsme již s ještě pár smočeními se ve vodě dorazili zpět hlavně přes les a louky na výchozí bod našeho putování a to na Hvězdonickou lávku. Zde jsme si v Klubu Lávka (provozovaném paničkou Beatky) učinili závěrečné posezení, občerstvení se, zapsání se na účastnickou listinu, obdržení krásných dárečků od holek stafordek (CHS of Gold Midland) a také tu proběhla i tombola, v níž jsme s páníčky vyhráli malé šampaňské (snad se o něj se mnou páníčci také aspoň trošku podělí).
Den se nám velice vyvedl, moc děkujeme organizátorce za pěknou procházku a i všem zúčastněných za příjemnou společnost. A již se těšíme na nějaké další podobné výletní setkání. 🙂

070620145372

„Rodinka“ 🙂

1512297_1436402529957664_7668234409861953975_n

Na přívozu 🙂

Další fotky z tohoto příjemného setkání naleznete ZDE.

Comments are closed.