Naučná stezka Oldřichovské háje a skály

Posted by on 4.1.2015

Dnešního nedělního dne jsme si s páníčky zavýletovali do hor a to konkrétně do hor Jizerských k obci Oldřichov v Hájích na místní Naučnou stezku Oldřichovské háje a skály (změnila jsme tedy ze včerejška svůj status z hraběnky na horalku).:-)
Do hor jsme se vydali zejména proto, že dle páníčků zde bylo očekáváno dost napadlého sněhu, ale realita byla nakonec drobet jiná, což nám ale zase tak nevadilo a potěšilo nás, že zde bylo alespoň o trošku více sněhu než u nás doma v nížině, i když v pořádné vrstvě sněhu by byla určitě pořádná sranda.:-)

Trasa vedla posněženým lesem, kdy jsme v první části míjeli spoustu různých skal a skalek tvořených z jednotlivých kamenů, přičemž největší a asi i nejhezčí z nich byl Skalní hrad, ale této části stezky dost ubíralo na kráse to, že zde stálo turistické značení za dost starou bačkoru. Ale zvládli jsme to a v druhé části již bylo značení o dost lepší.

Po cestě jsme potkali 2 psí frajery se svými páníčky, jednoho cyklistu, jeden starší pár lidiček a jednu mašinku, jinak bylo všude tak nějak pusto a prázdno, ale aspoň jsme si procházku mohli vychutnat hezky v poklidu.:-)
Když jsme dovandrovali zpět na náš výchozí bod Oldřichovské sedlo, já se velice ochotně chopila funkce hlídačky naší čtyřkolové boudičky, zatímco páníčci se rozvzpomněli i na svou nyní nějak nerealizovanou gastroturistiku a šli ji tedy vyzkoušet do místní chaty hned u parkoviště. Dojem z prostředí chaty i dlabance byl prý vysoce doporučující zejména i z ohledu velice příjemné a vstřícné obsluhy. Doporučení sem uděluji i já – o nějaký ten krmovzorek se se mnou páníčci i podělili a bylo to moc mňam. 🙂

2015-01-04-8177

Horalka s lebkou 🙂

Další fotky z toho horského výletu naleznete ZDE.

Comments are closed.