Trojzemí CZ / PL / D

Posted by on 21.3.2015

Dnešního dne jsme si s páníčky udělali výlet k Hrádku nad Nisou ke kempu Kristýna, odkud se dá dojít do tzv. Trojzemí, což znamená hraniční místo mezi 3 státy – tady to byla hranice mezi Českou republikou, Polskem a Německem.
Nejdřív jsme procházeli samotným kempem, přes nějž jsme dorazili k jezeru Kristýna (nejspíš zatopenému lomu), kde sedá i koupat, a potkali jsme zde i malé hejno kachen, které mne velice zajímaly a chtěla jsem k nim, ale nechala jsem se od nich odvolat, za což jsem si vysloužila velkou pochvalu. Pak už jsme dorazili přímo na stezku, která vede k samotnému Trojzemí. Celou dobu podél ní tekla i říčka Lužická Nisa, která dělala hranici mezi ČR a Německem a já pobíhala téměř celou dobu u ní. K nevoli páníčků jsem si zde dala i několik sprintů za létajícími kachnami, za což jsem si vysloužila páníčků nazlobenost na mne, tak jsem se to snažila vyžehlit tím, že jsem se následně snažila řádně poslouchat.
Pak jsme již dorazili na samotné Trojzemí, prošli se ještě kousek v Polsku a vrátili se zpět do kempu. Zde jsme lehce porozjímali na zdejší písečné pláži a vyrazili přes lehkou projížďku přes Německo počínaje nedalekou Žitavou (Zittau) a přes následný hraniční přechod Rumburk zpátky k domovu.

20150321_161940

Uprostřed Trojzemí 🙂

Další fotky z tohoto (za)hraničního výletu naleznete ZDE.

Comments are closed.