Naučná stezka Lísková aneb houbařský dýchánek :-)

Posted by on 17.10.2015

Po náročném pracovním týdnu páníčků jsme si dnes zajeli „vyčistit“ hlavy zase na „naší“ Šumavu a to konkrétně na Domažlicko k obci Lísková.

Původní plán zněl tak, že si procupitáme zdejší Naučnou stezku Lísková, ale plán jsme posléze přestali plnit, jelikož po 2 úvodních naučných zastaveních přestala být stezka jakkoliv značena a nějaké to zastavení nikde dál na obzoru také nebylo (jak jsem se pak dozvěděli, stezka byla z nezjištěného důvodu zkrácena a my k ní měli nějaké starší podklady).

Udělali jsme si tedy za pomoci nějakého interneto-mapového pomocníka či co (rozuměj: mobilní navigace), abychom se neztratili, vlastní skorostezkový okruh místo po cestách, tak přímo lesem a udělali si tak šumavský houbohledací dýchánek. Mne osobně to teda moc nebavilo, takže jsem se v lese zabavovala po svém (nějakým čmucháním, žvýkáním klacků, ale také samozřejmě hlídáním páníčků). Páníčkům se hledání hub docela dařilo, našli asi 3/4 našeho košíčku, z čehož měli velkou radost, a jelikož měli radost oni, měla jsem ji s nimi i já, i když houby fakt nejsou nic zajímavého pro mne. 🙂

FOT4DE6

Houbařský úlovek na Šumavě 🙂

Fotogalerie z tohoto šumavského výletu  je  TADY.

Comments are closed.