Naučná stezka Kaňon Labe

Posted by on 23.1.2016

Dnešního dne jsme se za hezkého chumelení vydali na naplánovaný turistický výlet k Děčínu, avšak náš původní plán jsme museli upravit (v jednu chvíli to dokonce vypadalo na to, že po příjezdu do Děčína to zase hned otočíme a pojedeme zpátky domů). Naše výletové potíže by se daly shrnout asi následovně:

  • s tím, že to bude cestou klouzat a budeme muset jet pomaleji, jsme počítali. Vybrali jsme si však „štěstí“ na dálnicích, kdy jsme potkali synchronní sypače v obou pruzích našeho směru, kteří takto v provozu tvořili jakýsi špunt, takže jsme v zásadě popojížděli v dálniční koloně (nutno ale říct, že dělali určitě záslužnou práci, dle páníčka se za nimi jelo celkem dobře). Takže suma sumárum jsme do Děčína dorazili asi o 1,5 h déle než jsme i s klasickým „klouzáním“ plánovali.
  • když už jsme do Děčína k našemu plánovanému místu dorazili, shledali jsme se zde se „studenou sprchou“ s nemožností kdekoliv vhodně zaparkovat (všude byly buď závěje nebo odklizené vjezdy u domečků). Takže další čas zbytečně strávený hledáním.
  • do toho byli páníčci nuceni řešit jeden náhlý pracovní problém s nějakým internetospojem a už to vypadalo, že náš výlet bude spočívat jen v příjezdu do Děčína a jeho zase rychlém opuštění a vrácení se zpět domů. Ale jelikož jsou páníčci šikovní, povedlo se vyřešit tak, že jsme mohli zůstat na místě.

Takže na původní turistický plán nám čas do setmění již najisto nevycházel, takže jsme museli vymyslet alternativu (když už jsme do Děčína dorazili, tak tu musíme něco podniknout). Zvolili jsme tedy pro naší procházku Naučnou stezku Kaňon Labe s výstupem na Stoličnou horu a následně ťapkání sněhem po červené a naučné turistické, kdy jsme minuli zajímavou vyhlídku Labská stráž a potkali se zde se sympatickým teriérovým kamarádem, jenž si bláhově myslel, že s ním budu závodit v běhu (tudle nudle), a posléze jsme se po zelené turistické již za tmy vydali zpět na náš výchozí bod s naší čtyřkolovou „boudičkou“. Nutno poznamenat, že já ťapkala jako oranžová světluška – páníčci mne totiž ozdobili blikacím oranžovým obojkem, abych prý byla vidět či co (nechápu, jako bych snad byla přehlédnutelná). 🙂

20160123_161014

Na Stoličné hoře nad Děčínem 🙂

 Fotogalerie z tohoto děčínského výletu  je  TADY.

Comments are closed.