Procházka na Bertoldku

Posted by on 5.2.2017

Tuto neděli jsme si s páníčky zavýletovali na Královéhradecko k obci Hořice, kde jsme se chtěli pokochat zejména rozhlednou Hořický chlum a poté si jen tak poťapkat v jejím okolí.

Bohužel hned na našem startu na okraji obce Hořice u Lukaveckého kříže jsme přišli na to, že bližšího prozkoumání rozhledny se budeme muset vzdát, jelikož k ní vedla ze všech stran cesta pořádnými zmrzlými závějemi sněhu (takže to jsme podstupovat nechtěli) a beztak bylo v tomto mimosezónním období zavřeno. Takže jsme přikročili hned k druhému bodu našeho plánu a to procházkovému ťapkání v jejím okolí. 🙂

Vydali jsme se tedy s ohledem na možnosti závějových průchodů +/- podél červené turistické barvičky, kdy u rozcestí Rozsívačova skála jsme se přebarvili na žluto a lesem mezi stromy jsme dorazili na přijatelně pevnou lesní cestu (již tedy barevně neznačenou). Po ní jsme se vydali až do lokality Bertoldka, zde udělali čelem vzad a zase jsme se po té bezbarvé cestě vraceli zpět. Ale abychom neťapkali celou dobu úplně nastejno ve smyslu stejně tam a stejně zpátky, pokračovali jsme po lesní cestě stále dál za nosem, zpestřili si to i kousek po silnici k lokalitě Dachovy a odtud po zelené barvičce až ke Hlohové kapličce. No a když už jsme byli tady, zašli jsme si již za šera zhlédnout i blízkou Masarykovu věž samostatnosti, čímž jsme naše výletování pro dnešek uzavřeli a civilizačním průchodem přes kousek Hořic jsme se navrátili na náš start k naší cestovatelské boudičce.

20170205_135533

„Ozdobená“ trikolora 🙂

Fotogalerie z tohoto královéhradeckého výletu  je TADY

Comments are closed.