Klubová výstava KŠSP Zárybničná Lhota u Tábora

Posted by on 21.9.2013

Dnes jsem se s páníčky vydala ku Táboru na klubovou výstavu. Už při příjezdu bylo jasné, že počasí tentokrát přát nebude – už jen během naší cesty se vícekrát vystřídal déšť, průtrž mračen a nepršavo. Tak jsme byli zvědaví, jak to bude vypadat během průběhu výstavy (nakonec to vypadalo podobně). Na výstavě jsme se setkali v bráškou Cargem, babičkou Babettkou a kamarádkou stafordkou a pudlicí.

Jelikož se jednalo o klubovku, dalo se čekat, že nahlášených psů na výstavu bude hodně. Toto se nám potvrdilo hned po registraci a prostudování katalogu. Poprvé jsem se účastnila v mezitřídě – do třídy mladých jsem se „nevešla“ o 1 den, jelikož v den konání výstavy jsem dosahovala věku 18 měsíců a právě ten 1 den. Jelikož jsem tedy byla v mezitřídě, před námi nejdříve probíhalo hodnocení ve třídě mladých (asi 32 fen) a pak teprve byla na řadě naše mezitřída (asi také 32 fen). Takže čekání bylo dlouhé a na náladě nepřidával ani déšť a ani všude přítomné bláto.

Kolem poledního jsme se konečně dostali na řadu. Rozhodčím byl pan Jiří Janda. Samotné hodnocení jednotlivých psů bylo na náš vkus bylo také zdlouhavé a Celesta to začínala dávat více najevo, že jí nebaví v kruhu jen tak stát pro nic za nic a čekat. Ale nakonec jsme se také dočkali ohodnocení a k mému překvapení nás pan rozhodčí ocenil známkou V, s tím, že po ohodnocení všech zbývajících fen v „naší“ mezitřídě bude následně ještě probíhat určování pořadí mezi výborně oceněnými fenami. V tomto určování pořadí (bylo účastno asi 13 fen) odvíjejícím se následně jen v běhání v kruhu, jsem bohužel v mé pažravosti (kdy mne zajímalo to, co se vyskytuje v kruhu na zemi, místo toho abych pořádně běžela a pan rozhodčí si toho zrovna všiml) zachybovala a pan rozhodčí se s námi rozloučil. Škoda. Mohlo to být lepší, ale i tak nepsaný výsledek V7 z cca 32 fen v mezitřídě je super.

Comments are closed.