Procházka okolo Cetvin + Adventní trhy Linz (A)

Posted by on 2.12.2017

O dnešní sobotě jsme se s páníčky rozhodli, že bychom si vyrazili zase po nějké době do zahraničí a to konkrétně na Adventní trhy v rakouském Linzu.

Jelikož by však nebylo úplně žádoucí, abych na trhy zejména já dorazila zcela nevyběhaná a nevyvenčená (mohlo by to mít neblahé následky), před překročením rakouské půdy jsme si na jihu Čech u obce Cetviny udělali ještě i takové menší procházkové kolečko.
Naším výchozím bodem se stal v Cetvinách kostel Narození Panny Marie a už zde se mi začalo velmi líbit, jelikož tu měli už i nějaký ten snížek. Od kostelíku jsme se vydali po žluté barvičce, která nás provedla podél zdejší Křížové cesty, kapličky a studánky Panny Marie Lurdské a to až na mostek přes řeku Malši přímo na česko-rakouských hranicích. Zde jsem si tedy vyzkoušela funkci hraniční paní, lehce si to taky hned na rakouské půdě obhlédla, načež poté jsme se s pomocí zelené barvičky dostali opět na náš start do Cetvin a lehce vyvětraní vyrazili s naší výletovou boudičkou k našemu rakouskému cíli.

Adventních trhů v Linci konaných na jejich náměstí Hauptplatz jsem se osobně i zúčastnila, ale nebyla jsem z toho příliš nadšená, jelikož všude byly shluky lidí, někteří na mne dokonce málem i párkrát šlápli, pořád jsem se musela někomu vyhýbat a dokonce mi nebylo ani dovoleno se pořádně do těch všech stánků podívat, co kde mají (prý abych prý něco nerozbila, neshodila či dokonce si nepřivlastnila). Takže mne osobně stačilo zdejší lehké omrknutí a aby si to páníčci mohli lépe užít, já si zalezla do klídku naší cestovatelské boudičky, kde jsem vše řádně „hlídala“ a konečně měla neutiskovaný prostor pro sebe. 🙂

20171202_160934 (1)

Adventní trhy Linz 🙂

Fotogalerie z tohoto česko-rakouského výletu  je TADY

Comments are closed.