Výlet na Panskou skálu u Krhanic

Posted by on 20.1.2018

O dnešní sobotě jsme se s páníčky vydali na Benešovsko k obci Prosečnice u Krhanic, kde se naším hlavním cílem stalo prozkoumání místního skalního útvaru Panská skála.

Začátek našeho ťapkání jsme zvolili na okraji obce Prosečnice, kde jsme se vrhli lesíkem po žluté barvičce, na jejíž chvílemi hezky bahnité trase jsme natrefili na zajímavou přírodní památku Vlčí rokle s nespočtem zamechovaných balvanů rozesetých tak, jak když je někdo zeshora do údolí vyhodil z pořádného kýblu. 🙂

Žlutá barvička nás takto dovedla k rozcestí Horní Požáry a jelikož jsme se žluté nechtěli vzdát, zůstali jsme jí věrni a s její pomocí jsme minuli Baxovu studánku, rozcestí Horácká stezka a rozcestí Skalsko, u nějž jsme se přebarvili pro změnu na zeleno a takto docupitali až ke skalnímu útvaru Panská skála a tím i Přírodní rezervaci Grybla.
Zde jsme lehce porozjímali, krom výhledu do kraje jsme se pokochali výhledem hlavně do korun stromů a po modré barvičce jsme to vzali zpátky již k dnes minutému rozcestí Horní Požáry.

Tentokrát jsme se u něj rozhodli pro změnu pro červenou barvičku, která nás dovedla zpátky do obce Prosečnice, kde jsme zrovna při našem příchodu měli štěstí na průjezd osobní mašinky tažené nezvykle dieselovou výpomocí (dle páníčka prý nějaký Sergej nebo co) a tímto jsme náš dnešní výlet hezky zakončili. 🙂

20180120_151745

Trikolora na Panské skále 🙂

Fotogalerie z tohoto benešovského výletu  je TADY

Comments are closed.