Naučná stezka Na Pravdě + socializace na Václavském náměstí

Posted by on 1.9.2018

Dnešní první zářijový den byl typicky podzimní. Ale ani to nás neodradilo od výletování, jen to páníčkové měli trošku komplikovanější s tím najít ideálně místo, kde nebude pršet. Tož to po různu prozkoumali, nače posléze padlo rozhodnutí, že si tentokrát zavýletujeme na Lounsko k obci Domoušice na místní Naučnou stezku Na Pravdě.

Na takovém tom interneto-meteoradaru to vypadlo dobře, ale v reálu po našem příjezdu tu teda pršelo, ale co, i přes tuto drobnou nepřízeň jsme se vydali na ťapkání – nejsme přece z cukru, ne? 🙂

Naším startem se stal lesní okraj nad Domoušicemi, odkud jsme se vydali hezky lesem po stezce kolem rozcestí K Čertovu kameni, na nějž samotný jsme posléze po chvíli ve vší jeho kráse narazili. Já s Fanny jsme si ho důkladně prozkoumaly (včetně jeho okolí, jestli tam zejména nějací předchozí turisti nezanechali něco k jídlu) a posléze jsme pokračovali za typického podzimního mrholení kolem vyschlé studánky U Čertova kamene až k rozcestí Úvoz. Odtud jsme to „střihli“ kousek po modré barvičce a následně odklonem po neznačené lesní cestě až pro změnu k zelené turistické barvičce, po níž jsme si doťapkali k místní zřícenině hradu Pravda. Zde jsme to všichni také prozkoumali a prošli (nutno poznamenat, že my trikolory jsme byly nuceny toto abolvovat omezeně na vodítkách, jelikož tu po předchozím turistech byl poměrně nehorázný bordel všeho možného a páníčci neměli zájem, abychom se v tom nějak přehrabovaly, čmuchaly apod.).

Následně jsme již jen od zříceniny Pravda po žluté barvičce sešli dolů k naší čtyřkolové boudičce a rádi nastoupili do jejich suchých útrob.

Trikolory na Čertovo kameni 🙂

No a aby toho za ten den nebylo málo, po cestě domů nám ještě páníčci dopřáli civilizační mezizastávku v samotném hlavním městě Praha (a to rovnou v centrumu), kde jsme si střihli socializační procházku z Karlova náměstí na Václavské náměstí. Po cestě i na samotném Václaváku jsme, my trikolory, byly celkem za hvězdy, budily jsem pozitivní rozruch (dle paniččinných slov se o nás po cestě povídalo v různých světových jazycích, dle toho, jaké jiné člověky jsme potkávali), někdo si nás chtěl i podrbat, někdo i vyfotit a vrcholem všeho byla naše fotopóza na Václavském náměstí pod sochou sv. Václava, kdy panička při našem focení měla „za zadkem“ dalších cca 20 fotografů, co si nás též zvěčňovali. 🙂

Trikolory na Václaváku 🙂

Fotogalerie z tohoto lounského a pražského výletu  je TADY

Comments are closed.