Procházka okolo Rožnova lomu

Posted by on 12.1.2019

O dnešní sobotě se naše výletové kroky s páníčky vydali tentokráte na Rokycansko k obci Osek na prozkoumání zdejší lesní lokality U Rožnova lomu.

Původně jsme zde měli v plánu jít po červené barvičce směrem k místnímu hradišti Březina, přičemž již asi po 500 metrech jsme se díky ceduli na stromě dozvěděli, že v této části tu dnes probíhá hon na lesní zvířátka, tudíž v zájmu naší bezpečnosti páníčci museli operativně vymyslet nějakou ťapkací alternativu – když už jsme sem přece dorazili, nepojedeme hned po půl kilometru domů, ne?

Jako alternativní plán páníčci nakonec zvolili ťapkání nikoliv po červené, ale nakonec po žluté barvičce a to hezky zasněženým lesem až na okraj obce Březina. Zde jsme za plotem jednoho domu měli tu čest s berňáckým kolegou, který byl teda celkem dost při těle a díky své konstituci nebyl ochoten se s námi jít blíž seznámit až k plotu, ač my, trikolory, bychom s ním velmi rády z blízka „pokecaly“. Po krátkém civilizačním průchodu jsme se poté napojili na červenou a bezbarvou barvičku a to opět do lesních prostor vstříc našemu startu, kdy hlavně závěr našeho ťapkání byl pořádně sněhobahno-brodivý a navíc ještě zpestřen přeběhnutím srnky pár metrů před námi, takže panička nás, trikolory, musela řádně držet a chvílemi to vypadalo, že budeme v naší holčičí sestavě nacvičovat i disciplínu berňáko-jöring a to klíďo bez lyží a jiných pomůcek. 🙂

Lesní trikolory 🙂

Na fotogalerii z tohoto rokycanského výletu  můžete „hodit očko“   ♥ TADY 

 

Comments are closed.