Naučná stezka Ptenín – Újezdec

Posted by on 24.3.2019

Tuto neděli jsme si s páníčky podnikly takové menší procházkové výletování a to tentokrát na Plzeňsko k obci Ptenín k prozkoumání zdejší Naučné stezky Ptenín – Újezdec.

Naším startem se stala lesní cesta vedoucí od autosilnice mezi obcemi Ptenín a Háje, odkud jsme se vydali na takové poklidné lesní ťapkání. Na stezce samotné i mimo tuto stezku nic zásadního ke zmínění nebylo, krom minutí jedné 150leté památné douglasky (kdo by nevěděl, jedná se takový dost veliký „smrk“).

Z lesa jsem se posléze po nebarevné cestě ocitli mezi poli, načež dle zavelení páníčku jsme si udělali přespolní pochod směrem k našemu startu. No a ještě že páníčci mají dost bystré zraky – po chvilce našeho pochodu se nám podařilo (nechtěně) vyplašit v mladém obilí polehávající, nemálo početné stádo srnek, tudíž z čista jasna se zvedlo a začalo v kvaltu pelášit pryč. V tu dobu jsem však společně s Fanny byla již úspěšně zachycena páníčky a šlajfkově omezena, takže jsme mohly trikolorně již jen pozorovat, kam že se ti kopytnatci ženou, a mumlat si „pod fousy“, že se nám to nelíbí a že bychom jim dali jinak co proto. 🙂

Lesní trikolory 🙂

Na fotogalerii z tohoto plzeňského výletu  můžete „hodit očko“   ♥ TADY 

Comments are closed.