Naučná stezka Cestou drahokamů a Lesní dřeviny

Posted by on 26.1.2014

Dnešního dne mrazivé počasí dále pokračovalo, ale ani to nás neodradilo od toho, zase někam vyrazit. Tentokrát jsme zvolili výlet k Písku na dvě naučné stezkyCestou drahokamů a Lesní dřeviny.

Oproti včerejší Sigmondově stezce byla trasa zde výborně značena, takže jsme se všichni mohli plně věnovat samotnému putování. Trasa vedla tamním lesem s 21 tématickými zastaveními – mj. jsme procházeli kolem bývalého lomu, vyhlídky píseckých horníků (z níž jsme bohužel nic neviděli, jelikož byla mlha a lehce sněžilo)  a také kolem rozhledny Jarník (na ni by páníček klidně vylezl, ale uvážil, že když je mlha, uvidí prd, tak nikam nešel; panička by na rozhlednu nešla ani za mák – já taky ne).

Jako telekomunikační pes jsem se také pokochala vysílačovou věží Kraví hora, i když po pravdě řečeno, více se jí kochal páníček, než já s paničkou dohromady. 🙂

2014-01-26-1124

Vrátná u rozhledny

Ke konci stezky Cestou drahokamů jsme narazili ještě na jednu tamější krátkou naučnou stezku Lesní dřeviny – jelikož jsme měli do soumraku ještě čas, vydali jsme se i na ni. Na to jak byla relativně krátká bylo na ní 19 „zastavení“, tedy spíše cedulek o různých druzích stromů, co se zde vyskytují, jejich stáří, výšce, šířce a tak. V blízkosti se tu nacházela i oplocená obora se srnkami a jinými lesními kopytnatci – panička je zdálky viděla, já tedy ne, ale cítila jsem je, tak jsem byla trochu nesvá, co to jako je, ale jelikož jsme už byli nedaleko naší „boudičky na kolečkách“ (rozumějte: nedaleko našemu autu), moc jsem to neřešila, jelikož jsem již byla nějaká uťapkaná a do „boudičky“ jsem se těšila.

2014-01-26-1143

🙂

Galerii fotek z tohoto výletu naleznete ZDE.

Comments are closed.