Naučná stezka Cesta kolem Světa

Posted by on 1.2.2014

Ač dnes bylo ne sice teplotně ale pocitově docela chladno (teda spíš pro páníčky) a i větrno, nechtělo se nám i přesto zůstávat doma a vyrazili jsme na výlet ku Třeboni k prozkoumání a absolvování naučné stezky Cesta kolem Světa.
Samozřejmě se nejednalo o to, že jsme s páníčky obešli celou zeměkouli, ale trasa byla kolem rybníka Svět. A všichni jsme poznali, že obejít ho kolem dokola je docela dost dlouhé, ač se to moc nezdá 🙂
Na trase nás opět čekalo několik (asi 16) naučných zastavení, ale ty jsme tentokrát až tak moc nepočítali, jestli jsme prošli u každého, jelikož počasí, tedy spíše vichr nám nebyl příliš nakloněn, takže zastavení jsme až tak moc neřešili. Z počátku našeho putování jsem lítala sem a tam, jak utržená ze řetězu – měla jsem radost z procházky, z běhání a hlavně i sněhu, kterého tam bylo trochu víc než u nás, který jsem na různých místech neodolala neochutnat, vyválet se v něm nebo se brodit v nafoukaných sněhových závějích. V dalším průběhu naší cesty jsem pak trošku litovala, že jsem se ze začátku tak vylítala – musela jsem pak trochu šetřit síly, abych trasu zdárně zdolala. Tato trasa totiž byla zatím nejdelší, jakou jsme s páníčky ušli a po pravdě řečeno, bylo toho dost – velice ráda jsem pak na konci vítala naši „boudičku na kolečkách“ (= auto).

2014-02-01-1165

U Světa

Ke konci našeho putování jsme taktéž procházeli trochu i přímo městem Třeboň, kde na jednom nábřeží rybníka Svět bylo hejno snad milionu kachen. Byly jak přímo na nábřeží, tak i na zábradlí a přímo ve vodě a všechny na nás otevíraly ten svůj zobák a kejhaly. Byla jsem z nich naprosto v tranzu a nejradši bych je všechny prohnala a dala jim co proto, ale páníčci si mne prozřetelně drželi u sebe na vodítku, i když tedy chvilkami měli co dělat, aby mě udrželi. Toliko kachen jsem ještě pohromadě nikdy neviděla a oni prý snad také ne.:-)

2014-02-01-1260

Milion kachen 🙂

Galerii fotek z tohoto výletu naleznete ZDE.

Comments are closed.