Naučná stezka Sklárna

Posted by on 2.3.2014

Tento den jsme si pro změnu s páníčky udělali výlet na západ Čech k obci Tis u Blatna na zdejší Naučnou stezku Sklárna. Nezačali jsme sice na úplném začátku stezky, ale jinde. To ale nevadilo, beztak jsme tu stezku prošli celou. 🙂
Trasa vedla hlavně po lesních cestách, polních cestách a chvilku i po silnici rekreačním areálem s lanovým centrem. Bohužel (pro páníčky) jsem si ani tentokrát neodpustila nějaké mé „překvapení“ pro ně, což tentokrát bylo:

  • vyplašení 2 lesních lidských běžců, za kterými jsem chtěla běžet. Ti však tomu očividně nebyli nakloněni a spíš se mne polekali, co že to za nimi běží za „obludu“…
  • stav tranzu a probuzení loveckých pudů v rekreačním areálu s lanovým centrem. K údivu mému i páníčků se tu jen tak, jak se jim chtělo, pohybovali a poskakovali si černí králíci, což mne dostalo do varu a za jedním ušákem jsem se vydala snad do toho nejhoršího roští v okolí. Páníčkové byli „nadšení“ mou momentální hluchotou a i tím křovím, kterým jsem prolezla, za což mi řádně (a uznávám i po právu) vyčinili.

Jinak výlet to byl velmi povedený a já slibuji páníčkům, že se budu snažit více kontrolovat (i když někdy to jde hodně ztěžka).

2014-03-02-1771

Na lesním kamínku:-)

Další fotky z tohoto výletu naleznete ZDE.

Comments are closed.