Naučná stezka Krumlovsko-rokytenské slepence

Posted by on 8.3.2014

O dnešním pěkném, teplém a slunečném dnu jsme s páníčky vyrazili na jižní Moravu k Moravskému Krumlovu na zdejší Naučnou stezku Krumlovsko-rokytenské slepence. Stezka vedla hlavně po lesních a polních cestách, přičemž chvíli vedla i po silnici, ale to se dalo zvládnout – bylo to jen kousek.

Na trase jsme vícekrát přes různorodé mostky, lávky apod. přecházeli místní řeku Rokytnou a lesní potůčky, přičemž jeden z mostků ve mne zanechal dojem – byl takový vachrlatý a hýbací a cca 20 m dlouhý, že se mi přes něj moc nechtělo, tak mi páníček ukázal, že přes něj zvládne přejít on, tak proč bych nepřešla já. Tak se pak ke mne vrátil a že ho přejdu na volno s ním. Ale chyba lávky, jak on šel, mostek se začal více hýbat, tak jsem se pro jistotu vrátila zpět před něj. Panička mostek pak přešla taky a výsledek byl, že na jedné straně jsem zůstala já a na druhé straně byli oba páníčci – prostě prekérní situace. Já k nim moc chtěla, ale ten mostek ve mne důvěru opravdu nevzbudil a přes vodu se to vzít nedalo – byl tam k ní sráz a voda na mne hluboká. Řešením nakonec bylo, že pro mne páníček přešel na druhou stranu a dobrovolně/nedobrovolně mne přes mostek převedl. To bylo radosti, že jsem zase u nich.

Cestou jsme potkali i více psích kamarádů, s kterými, pokud chtěli, jsem si pokecala. Asi nejzajímavější a nejhezčí z celého výletu to bylo u kaple sv. Floriána, kde jsme se společně s páníčky kochali krásným výhledem na Moravský Krumlov (dokonce jsme odtud viděli i naší zaparkovanou boudičku na kolečkách).

2014-03-08-1871

U kaple sv. Floriána 🙂

Další fotky z tohoto výletu naleznete ZDE.

Comments are closed.